Aijai kun mä tykkään joulusta On ihania tuoksuja, värejä, valoja, tunnelmaa, makuja, rauhallista lekottelua... Mä irtisanoudun kaikesta joulustressistä, se pilaa vain tunnelman. Sitä kokataan, mitä ehditään, siivotaan jos jaksetaan. Ja joulu pitää aloittaa hyvissä ajoin, että siitä saa nauttia pitkään. Ekat lanttulaatikot ja rosollit laitoin reilu viikko sitten, nyt on suunnitteilla piparitaikinan teko, sitä voi pakastaa pienissä erissä niin voi pojan kanssa välillä leipoa pieniä eriä kerrallaan. Äitini kaapista löytyi pikkuruinen kaulin, jota itse käytin taaperona.

Asiaan. En ole joulukortteja lähettänyt oikeastaan koskaan, vaikka niitä on kiva saada, en ole saanut itseäni motivoitua osoitekirjan kopioimiseen joidenkin massatuotantopahvinpalasten osoitekenttiin. Nyt olen innostunut askartelemaan (ensimmäisen kerran sitten ala-asteen), valmiina on kaksi korttia.

Kumpikaan ei ole ihan priimaa kvaliteettia, niinkuin herra Lamm sanoisi. Ensisijainen syy on kimalleliima. Se kupristaa kartonkia ja tekee siitä suttuisen näköisen, ihan kuin se olisi kastunut. Ja ilmeisesti valokuvassa se kiiltää... Tekstitarroja en saanut suoraan sitten millään ja oikeanpuoleisessa kortissa meni asettelu mönkään, joten tein kimalleliimalla tuon tähden autionnäköiseen kohtaan, ja nyt se näyttää entistä enemmän pikkulapsen tekemältä... Kuten sanottu, en ole yli kymmeneen vuoteen askarrellut, joten kovin korkeaa laatua ei ollut odotettavissa. Näitä oli kuitenkin huisin hauska tehdä, joten teen lisää Tämän mallin lisäksi on suunnitteilla joulutähtikortteja tummansinisellä pohjalla.

Alunperin kaikista korteista piti tulla samanlaisia, mustalla pohjalla mistelinoksa ja pari joulutähteä, reunoilla vähän kimalletta. Muttamutta, en löytänyt kuin yhden haalistuneenmustan kartongin, ja nuo kukat on niin isoja, että sellaisista korteista olisi tullut kokoa A4. Ei ihan mahdu kirjekuoreen.