Sain illalla valmiiksi ensimmäiset sukat kirjasta Think outside the sox. Mallin nimi on Mosaic Miters. Sukat piti antaa miehelle ystävänpäivälahjaksi, mutta niiden työläys yllätti ja vain toinen sukka oli maanantaina valmis. Ulkonäöltään sukat eivät ole turhan prameat, mutta niissä oli monta uutta juttua.

Sukat aloitettiin kärjestä, moista en ole ennen kokeillut. Kirjoneule tehtiin niin, että neulottiin aina kaksi kerrosta kerrallaan yhdellä värillä, sitten toiset kaksi toisella. Jalkaterässä osa mallikerran riveistä oli lyhennettyjä kerroksia. Ensimmäisessä sukassa (tuo, johon on eksynyt vähän vaaleampaakin vihreää) tuo kirjoneulepäällisen ja yksivärisen pohjan vaihtumiskohta on varsin reikäinen ja ruma, samaisessa sukassa kantapäätä reunustaa aikamoinen reikärivi. Toinen sukka onnistui jo paremmin. Onneksi amatöörin kädenjälki ei haittaa, nämä ovat siis miehen unisukat, edelliset venyi niin isoiksi, etteivät pysy jalassa.

Lankoina Tom Klassik (valkoinen) ja Hot Socks Spectra (liukuvärjätty sini-vihreä). Yritin saada samat värit sukkiin, mutta vihreää meni yllättävän vähän, joten tuli kerittyä kerästä vähän liian vähän pois. Vaalea vihreä oli juuri vasta alkamassa kun sukka jo loppui.