Viime bloggauksen kommenteissa oli pari kysymystä, jos aloittaisin vastaamalla niihin. Ensinnäkin, kiitos imartelevista kommenteista Mitä niihin isompiin puikkoihin tulee, en ole kokeillut, koska ongelma on pikku hiljaa kiristyvä käsiala. Kun opin kuvion ja kaavion seuraamisen sijasta uppoudun neulomiseen ja vauhti kiristyy, kiristyy käsiala saman tien. Näissä uusimmissa sukissa ongelma oli päinvastainen, kun oikein keskityin pitämään käsialan vähän väljempänä, toisesta sukasta tuli paljon löysävartisempi. Mihin ihmeeseen mun passeli käsiala oikein katoaa kun alan tekemään sukkia? Kyllä se isommissa töissä hyvänä pysyy. Ehkä ongelmana on paineet saada aikaan kaksi saman kokoista kappaletta, silloin niistä ei takuulla tule saman kokoisia.

Ja toinen kysymys, hyvä tossumalli paksulle langalle... Njaa. Ekana tulisi mieleen palatossut, jotka on helppo muokata minkä paksuiselle langalle tahansa. Tykkäsin tehdä niitä joskus vuosia sitten. Googlettamalla löytyy iso kasa ohjeita, hakusanaksi ihan palatossujen ohje.

Ja sitten uusimpaan tuotokseen. Malli on jälleen kirjasta Think outside the sox ja on nimeltään in the peaceful forest, lankana fabel. Taisin kokeilla käsialanlöysennystä väärässä mallissa, näistä olisi varmaan tullut passelit kireällä käsialalla, nyt on aika väljät ja pitkät sukat ja liian löysien kavennusten ja lisäysten kohdalla on rumia reikiä. Blaah

Nyt ei taas ole valaistus osunut oikein kohdalleen kun ei kuvio näy kunnolla, mutta toisaalta, eipä näy virheetkään. Kuten näkyy, toinen varsi on eri kokoinen kuin toinen. Jalkaterät on jokseenkin saman kokoiset. Sitten vielä kuva kantapäästä

Nyt alkaa pinna kiristyä tämän käsialatemppuilun takia siinä määrin, että vaikka mieli tekisi tehdä vielä muutamat sukat putkeen, taidan tehdä väliin jotain muuta. Jos saisi lankavarastoa  vaikka pienennettyä enemmän kuin yksien sukkien verran.