Huh, miten voi sukkien tekoon mennä viikko... Luulin ehtiväni jouluna neulomaan enemmän, mutta luulo ei ole tiedon väärti.

Ostin itselleni joululahjaksi kirjan Varpaista varteen, neulo kaksi sukkaa kerralla. Valitsin kirjasta ekaksi yritykseksi yksinkertaisen Toscana-mallin siltä varalta, että tekniikan opettelu vaatisi vaivaa. Tekniikka meni selkäytimeen jo kärkilevennysten aikana ja sileän sukkaosan sekä varren yksinkertaisen pintaneuleen tekeminen kävi puuduttavan tylsäksi ennen pitkää. Tässä on nyt kuitenkin lopputulos.

Valitsin ohjeen kahdesta vaihtoehdosta isomman koon, mutta se tuntuu olevan hiukan liian iso tiukahkosta käsialasta huolimatta. Nämä taitavat siis päätyä ensi joulua odottamaan... Olenko vähän ajoissa? Lankana oli Regian marinosukkalanka, tarkkaa nimeä en enää muista ja vyötteetkin ovat jo aikaa sitten suunnanneet kohti Ämmässuota.

Seuraavama projektina on vuoden verran suunnitelmissa ollut alpakkavillatakki. Tällä neulomistahdilla valmistumiseen voi mennä hetkinen aikaa.